Oefentherapie Cesar

Een oefentherapeut is een expert in het behandelen van klachten aan de houding en het bewegingsapparaat. Lopen, zitten of bukken, we doen het alle dagen maar zijn hier vaak niet bewust mee bezig. De oefentherapeut maakt je bewust van de bewegingen. Een niet optimale houding en beweging kan zowel klachten veroorzaken als in stand houden.

Samen met de oefentherapeut wordt de therapie gericht op het verminderen van
de klachten en krijgt u advies over hoe de klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden door een juiste balans te vinden op de belasting van spieren en gewrichten. Er ontstaat een optimale houding en manier van bewegen.

De oefentherapeut behandeld klachten zoals:
– arbeidsgerelateerde klachten                                              – hoofdpijnklachten
– gewrichtsklachten                                                                  – RSI klachten
– rug en bekkenklachten                                                          – chronische aandoeningen

Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijks leven. De oefentherapeut adviseert en coacht op het gebied van goede houding en beweeggedrag, ook zonder dat er klachten aanwezig zijn. Voor goed leren staan, bukken / tillen en/of lopen, kun je ook terecht bij de oefentherapeut.

Werkwijze
De eerste behandeling duurt meestal 45 min tot een uur. Er wordt een anamnese afgenomen, waarbij de klacht in beeld wordt gebracht. Daarnaast vindt er een lichamelijk onderzoek plaats en wordt er een analyse gemaakt van de houding en het beweeggedrag. N.a.v. de anamnese en het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld die gericht is op het beantwoorden van de hulpvraag.

Tijdens de behandelingen staan oefeningen en correctie van de houding en het beweeggedrag centraal. Samen met de oefentherapeut worden oefeningen gedaan die
zoveel mogelijk aansluiten op het dagelijks leven. Elk behandeltraject wordt op maat gegeven.

Verwijzing
U kunt direct, zonder verwijzing, terecht bij een oefentherapeut. U hoeft dus niet langs bij u huisarts of een medisch specialist om een verwijsbrief te vragen.

Vergoeding
Oefentherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering en valt onder dezelfde categorie als de fysiotherapie. Raadpleeg u polis voor de voorwaarden van uw verzekering. Indien u vragen heeft over uw verzekering, kunt u altijd contact opnemen.